Biodynamisk Kranio-sakral terapi

Biodynamisk Kranio-sakral terapi (BKST) er en fascinerende behandlingsform!

En biodynamisk Kranio-sakral behandler skaber med sit nærvær et ‘rum’ for dig, så din krops egne helbredende kræfter får mulighed for at finde balancen igen. Den balance, der gennem livet er blevet forstyrret af fx stress, fysiske traumer og traumatiske oplevelser. Ubalancer i krop og sind kan over tid have udviklet sig til håndgribelige problemer, fx

  • spændinger i kroppen
  • hovedpine/migræne
  • kæbe/bidfunktionsproblemer
  • ryg- og nakkeproblemer
  • fordøjelsesproblemer, ‘ondt i maven’
  • dårlig søvn

…for at nævne enkelte af de ubalancer, BKST kan hjælpe dig eller dit barn med at få styr på.

Når du vil dine fysiske eller psykiske problemstillinger til livs, er det vigtigt, at du selv tager ansvaret for processen. Første skridt kan være at tage kontakt til en der kan hjælpe dig, fx en biodynamisk KST-behandler.

BKST-behandlinger kan give dig mulighed for at få kontakt til den kerne, der er dig; din oprindelige tilstand af helhed og sundhed – og derigennem give dig mulighed for heling. Øjeblikkeligt eller over tid, afhængigt af hvor dybt problemet ligger, og af hvor klar du er til at slippe det.

En BKST-behandling går dybt. Mange vil føle sig dybt afslappede efter en behandling. Andre vil have det, som om de virkelig har været på arbejde. Og det har de måske også… Uanset hvad, vil det føles både godt og rigtigt!

Ikke to behandlinger vil være ens. Vi tager hver gang udgangspunkt i det, der er vigtigst for dig og din krop at arbejde med lige nu. Energien vil strømme derhen, hvor din krop har allermest brug for den.

BKST til børn

Børn og unge kan også komme ud af balance.

De helt små børn har ikke mange muligheder for at give udtryk for deres smerte, og det kan derfor være svært at finde frem til årsagen. Måske vil baby kun se til den ene side, måske er det – tilsyneladende – mavekneb, måske sover baby alt for lidt ad gangen. Måske er din baby bare helt utrøstelig…

Hos de lidt større børn kan det fx være ‘ondt i maven’, tilbagevendende hovedpiner eller generel utilpashed, der vækker bekymring hos de voksne. Hvis barnet har svært ved at indgå i sociale fællesskaber, kan det også have baggrund i en ubalance hos barnet.

Ubalancerne kan have mange årsager, men sundheden er altid til stede, under ubalancerne. Vi skal bare finde den frem… Det vil en biodynamisk KST-behandling ofte kunne hjælpe barnet med.

Det er vigtigt, at du som forælder/bedsteforælder er til stede ved behandlingen. Du er barnets trygge base – og derfor en forudsætning for, at barnet kan modtage behandling. Behandlingen vil altid være helt på barnets præmisser.

Du er velkommen til at kontakte mig for en snak om, hvorvidt jeg vil kunne hjælpe dit barn.

BKST, biodynamisk kranio-sakral terapi, til børn hos Jettes Gode Hænder ved Juelsminde

Ind imellem kan årsagerne til dit barns ubalancer også ligge hos dig.

Måske er du inde i en hård periode på jobbet, eller i parforholdet? Hvis der er noget, der påvirker dig, kan du være sikker på, at det indirekte også påvirker dit barn. Helt naturligt vil barnet tage noget af smerten på sig, så at sige for at aflaste dig. I dette tilfælde vil det være allerbedst, hvis både du og dit barn får BKST-behandlinger. Den balance, det overskud, en behandling genererer, vil også virke på dine omgivelser – og når I begge får behandlinger, kan I hjælpe hinanden til hurtigere at få det godt.

Praktisk om behandlingerne

En Biodynamisk Kranio-sakral behandling tager ca. 50 minutter. Du ligger på briksen med alt tøjet på, mens jeg sidder med hænderne om dit hoved eller måske ved dine fødder, måske holder jeg hænderne et helt andet sted. Det afhænger helt af hvad din krop ‘kalder på’.

Børnebehandlinger tager ofte kortere tid, og det er ikke altid, briksen kommer i brug – måske vil barnet hellere sidde hos sin mor/far under behandlingen, måske kravler junior rundt og leger?

Det vil tit være godt at få flere BKST-behandlinger, for jo mere tryg du føler dig i mine hænder, jo bedre vil du kunne slappe af – og jo dybere vil du kunne tage imod. Har du behov for mere tid til at ‘lande’, kan det være en fordel at booke en længere tid.

Medbring gerne et lagen eller to, når du kommer til behandling.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Biodynamisk kranio sakral terapi Juelsminde Hedensted Horsens Vejle

Min biodynamiske rejse…

Jeg påbegyndte min rejse i BKST-verdenen i januar 2020, og jeg har siden taget alle de kurser (se siden om uddannelser og kurser), der er nødvendige for at jeg kan kalde mig biodynamisk kranio-sakral behandler.

Mit næste skridt vil være at gå til eksamen og blive Registreret Alternativ Behandler (RAB). I alt er det 348 timers uddannelse (ca. 100 mere end andre KST-uddannelser). Herudover er det et krav for at gå til eksamen, at jeg har givet mindst 300 BKST-behandlinger, hvoraf 50 behandlinger skal være givet til børn.

Referencer BKST

”Jeg har det meget bedre. Tankerne kværner ikke rundt i hovedet mere. Meget bedre!”

Else, 65, Skanderborg

“Jeg har haft det meget, meget bedre siden sidst – jeg er vågnet helt uden smerter og har været i tvivl om hvorvidt jeg var i live, for det gør ellers altid ondt et eller andet sted.”

Lisbeth, 58, Århus