Lymfedrænage

Lymfedrænage i ansigtet er en blid og virkelig behagelig udrensning af dit lymfesystem – og dermed en styrkelse af dit immunforsvar.

Lymfekredsløbet understøtter blodkredsløbet ved at opsamle overskydende væske fra kroppens væv – væske, der indeholder både nærings- og affaldsstoffer. Lymfevæsken transporteres ad kringlede veje (lymfekar) og gennem mindst to lymfeknuder, hvor en omfattende rensning finder sted, inden den tilbageføres til de store vener ved hjertet og igen indgår i det store kredsløb.

Velvære og nydelse - lymfedrænage af  ansigt, hals og hoved - i skoven ved Juelsminde

En lymfedrænage har betydning for hvor let lymfevæsken strømmer gennem din krop, og dermed for væskeflowet i kroppen. Da al lymfevæske samles ved roden af halsen, vil hele kroppens lymfesystem blive stimuleret af en lymfedrænage i ansigtet og på halsen/hovedet.

Fungerer den naturlige proces i lymferne ikke optimalt, vil der ophobes væske og affaldsstoffer i vævene.

Kan en lymfedrænage hjælpe dig?

En lymfedrænage er fænomenal, hvis dit immunforsvar ikke virker optimalt. Døjer du med forkølelser, ødemer, inflammation eller betændelse rundt om i kroppen, eller får du kemoterapi, så kan denne behandling styrke dit immunforsvar. Lymfesystemet stimuleres gennem behandlingen til dels at rense og transportere affaldsstoffer væk – dels at føre næringsstoffer fra vævet tilbage til hjertet.

Er du cancerpatient, vil jeg bede dig tale med din læge inden du får lymfedrænage. Såfremt lægen giver dig grønt lys, vil en behandling før og efter hver kemokur være min anbefaling.

Har du ødemer i fx underbenene, kan disse også være i fokus for behandlingen. Regn med flere behandlinger, hvis du vil vedligeholde det opnåede flow i lymfesystemet. Har du tilbagevendende kramper i benene, vil en lymfedrænage også kunne hjælpe dig, fordi du får renset ud og stimuleret det naturlige flow.

Se gerne min beretning om behandlingen af en kvinde med lipødem på dette opslag.

Hvordan foregår en behandling?

Når du modtager en ansigts-lymfedrænage i Jettes Gode Hænder, vil du ligge på ryggen med alt tøjet på – jeg skal som udgangspunkt kunne komme til hovedet og den øverste del af din brystkasse. Du får et tæppe over dig, så du føler dig behageligt tilpas. Med blide tryk og strøg aktiverer jeg systematisk lymferne overalt på dit ansigt, dit hoved og din hals. Alt, du skal, er at nyde…

Behandlingen tager ca. 60 minutter og rundes af med Biodynamisk Kranio-sakral terapi. Ønsker du, at jeg også har fokus på fx dine ben eller arme – hvis du har ødemer her – vil det være oplagt at bestille ekstra tid.