Om …

Hos Jettes Gode Hænder er nysgerrighed en kvalitet: Din nysgerrighed på, hvordan du kan få det bedre, er vigtig. Og min nysgerrighed i form af åbenhed og interesse for dig er både en selvfølge og en nødvendighed for at jeg kan behandle netop dig på den måde, som netop du og din krop har behov for.

Nysgerrighed er en forudsætning for læring - om både det enkelte menneske og om de store linjer, der binder os alle sammen, siger ansigts- og kropsterapeut Jette Boye fra skoven ved Juelsminde

Indehaveren af Jettes Gode Hænder er mig, Jette Boye. Jeg har altid vidst, at jeg skulle være alternativ behandler – men jeg er først blevet moden, klar til at springe ud som en sådan, i en alder af 48 år. Jeg er mor til tre og bonusmor til to, jeg lever i kærlighed og brænder for at gøre en forskel for andre mennesker.

Mit geografiske udgangspunkt er i de smukkeste omgivelser langt ude i skoven; på Klejs Skovvej 15 ved Juelsminde.

Jeg er sensitiv og mærker andre menneskers energier tydeligt. Jeg bygger min viden som behandler på en livserfaring, der indeholder og har indeholdt mange forskelligartede oplevelser og følelser – og selvfølgelig på en omfattende faglighed:

Uddannelser og kurser

Anatomi & Fysiologi

Kurset Anatomi & Fysiologi er et 200-timers kursus på sygeplejerskeniveau. Der undervises helhedsorienteret, og foruden konkret viden om den fysiske menneskekrop har jeg opnået dybdegående viden om sammenhængene mellem krop, sind og ånd. Jeg har taget kurset på Karsten Munk Akademiet i Skanderborg.

Indeholdt i kurset, som jeg bestod i 2020, er:

 • Celler og vævslære, nervesystemet og hormoner.
 • Hjerte/kredsløb, kroppens forsvar, nyre/urinveje, lunger/luftveje.
 • Kønsorganer, fordøjelsessystemet, stofskiftet, vitaminer og mineraler.
 • Sanserne og bevægeapparatet.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi (BKST)

Den Biodynamiske Kranio-Sakral Terapi er en holistisk tilgang til helbredelse, hvor forbindelsen mellem krop, psyke og sjæl anerkendes som en helhed. BKST nærer min nysgerrighed – jeg finder behandlingsformen virkelig fascinerende, fordi den kan så utroligt meget!

Jeg har gennemgået følgende kurser (à 32-40 timer) i Biodynamisk Kranio-sakral terapi:

 • Introkurset ‘De første skridt’ med fokus på enkle, brugbare og effektive metoder til at skabe balance og afspænding.
 • BKST I: Fordybelse i sansningen af fysiske strukturer.
 • BKST II: Dybdegående lytte-træning i nærvær og stilhed. De enkelte kranieknoglers bevægelser, det integrerede netværk af bindevæv og væske som “lytteposter” til hele kroppen.
 • BKST III: Især spheno-occipital-leddet og dets betydning og sammenhæng med hele kroppen er i fokus på dette kursus.
 • BKST IV med fokus på piskesmæld og hjernerystelse, migræne og hovedpine samt hovedtraumer. Endvidere træning i dyb sansemæssig forståelse af klientens fysiske og psykiske tilstand.
 • BKST og Hjernen – om hjernens udvikling og opbygning, de enkelte områders funktion og indvirkning på psyken – om hvordan ubalancer i specifikke steder af hjernevævet kan indvirke på et menneskes velbefindende.
 • BKST Børn 1 – om tiden før, under og efter graviditeten. Mødet med det lille barn og dets familie – og med barnet i os alle. Kurset kvalificerer mig til at behandle børn fra 0-3 år og giver mig en dybere indsigt i arbejdet med voksne.
 • BKST BØRN 2 – yderligere fordybelse i sansning og nærvær i børnebehandlinger, med de lidt større børn som primær målgruppe.
 • BKST 5 – fordybelse i ansigtsknoglerne, kæben og behandling inde i munden. Fokus på kæbespændinger, bid-problematikker og traumer i relation hertil – som del af den større helhed.
 • BKST 6 – ‘Rejsen fra stilhed til form‘ var meget intenst og gav mig en endnu dybere forståelse af mig selv og det at være menneske.
 • BKST Stilhed & essens har fordybelse og nærvær i en non doing og not knowing tilstand som nøgleord. Ved at stille mig til rådighed for stilheden og klientens højere Intelligens nåede jeg på dette kursus dybder, jeg ikke tidligere har kendt vejen til.

Alle disse kurser tilsammen udgør uddannelsen til Biodynamisk Kranio-sakral terapeut.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi udbydes af Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi.

Dynamisk Ansigts Terapi

Dynamisk Ansigts Terapi er et 50-lektioners kursus, der har givet mig både bredde og dybde når det kommer til viden om og føling med at arbejde i ansigtet. Jeg har fx lært:

 • At give lymfedrænage gennem aktivering af lymfesystemet i ansigtet og på halsen.
 • At mærke forskellen på (og betydningen af) at arbejde med muskler hhv. bindevæv.
 • At følge og stimulere meridianbaner i ansigt, hoved og hals.
 • Om chakraernes repræsentation i ansigtet og afbalancering af disse.
 • Endnu mere om zonepunkter; aktivering af organerne gennem berøring og opmærksomhed på bestemte områder i ansigtet.
 • Om kranienervernes betydning og placering.
 • At bruge min intuition og ‘samtale’ med klientens ansigt om hvad klienten har brug for.
 • At mærke hvor i vævet, en given modstand ligger. Og derfor også hvilken behandling, jeg skal give min klient.
 • At arbejde med musklerne i og omkring munden.

Dynamisk Ansigts Terapi udbydes af Institut for Biodynamisk Kranio Sakral Terapi.

HNLP/NLP Business Practitioner

HNLP/NLP Business Practitioner fra Konkordia i Skanderborg er den uddannelse, der gav mig den nødvendige terapeutiske viden for at jeg i sin tid turde springe ud som behandler.

Jeg har fået værktøjer inden for både personlig og professionel udvikling, der kan bruges til bl.a. coaching og forbedret kommunikation i enhver relation. Endvidere har jeg fået en grundlæggende viden om hjernen og om hvordan den er bygget op. Disse værktøjer er vigtige i mit arbejde som behandler.

Intuitiv healing

Intuitiv healing er et to-dages kursus, der åbnede mine øjne for, at det, jeg gør med mine hænder, er helt rigtigt. At jeg kan stole på, og hvile i, at jeg kan gøre en forskel for andre mennesker. Gennem teori og øvelser lærte jeg forskellige metoder til healing. Jeg lærte om menneskets energilag og fik forskellige metoder til at afbalancere et menneskes chakraer.

Healingskurset har jeg taget hos Indsigt og Klarhed v/Jette Knudsen

Kropsterapi

Kropsterapien er min store inspirationskilde; det var den, der satte mig i gang med at følge min behandlerdrøm. Jeg har deltaget i 105 timers hands-on undervisning foruden 60 timers anatomi med tilhørende eksamen.

Metoden er en blid, indfølende kropsterapi. Terapeuten hjælper klienten til med ord og berøring at mærke følelser, der er knyttet til spændinger i kroppen. Ofte kan klienten slippe spændingen efter at have været i berøring med de tilknyttede følelser.

Desværre kan jeg ikke skrive navnet på denne fantastiske metode, da jeg ikke er eksamineret heri.

Sundhedspsykologi/klientpsykologi

Sundhedspsykologi på Karsten Munk Akademiet er et 50-timers kursus i kommunikation og grundlæggende psykologi med afsluttende eksamen.

Jeg har her fået værdifuld viden om – og træning i – blandt andet: Aktiv lytning, anerkendende kommunikation, transaktioner, spejlneuroner, at genkende forsvarsmekanismer og herunder projektionsmekanismer.

Der var på kurset særlig vægt på sammenhængene mellem ånd, sjæl og krop. Det, der kaldes biologisk psykologi – hvilket passer SÅ godt med min indstilling til hvad sundhed er.

Sygdomslære/patologi

Sygdomslære/patologi er et 100-timers kursus, afsluttet med eksamen, som jeg har taget på Karsten Munk Akademiet i Skanderborg.

Når jeg har givet mindst 300 BKST-behandlinger, heraf mindst 50 på børn op til 10 år, kan jeg gå til eksamen i Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi. Herefter kan jeg blive Registreret Alternativ Behandler (RAB). Denne milepæl er nært forestående, idet alle voksenbehandlinger er i hus – jeg mangler blot de sidste børnebehandlinger 🙂 (skrevet september 2023).

Formalia

jettesgodehænder.dk er del af den personligt ejede, mindre virksomhed jetteboye.dk med CVR-nummeret 39499223. Opdelingen er foretaget, fordi de ydelser, jeg tilbyder, er væsensforskellige.

Læs gerne mere om hvad jeg tilbyder på min anden hjemmeside, jetteboye.dk.

bevidstgørende berøring og ansigtsmassage Horsens Skanderborg Juelsminde Vejle
Tre skikkelser i bevægelsemod udvikling og læring